Szendvicspanel Pécs

A szendvicspanel előnyei és alkalmazása

Bár a szendvicspanel elsősorban ipari jellegű, acélszerkezetes épületek külső és belső térelhatárolására szolgál, mára kedvelt kivitelezési megoldásnak számít kerti fészerek, garázsok építése esetén is. Anyaga 3 rétegből épül fel, külső és belső acél fegyverzettel, középen pedig hőszigetelő maggal rendelkezik. Elsősorban ipari és kereskedelmi területen használják, ezért fontos szempont, hogy a végeredmény mennyire költséghatékony és energiatakarékos. Az egyes típusok éppen ezért a legszigorúbb hőtechnikai feltételeknek is megfelelnek, felhasználásuk gazdaságos fenntartást biztosít a megrendelők számára. Az épületek külseje modern és esztétikus, a panelek eltérő vastagságú hőszigetelő maggal is elérhetőek, akár egyedi méretekben is. Kivitelezése gyors, egyszerű, ez által költségtakarékos. A panelek precíz egymáshoz illesztése homogén felület kialakítását teszi lehetővé.

  • Gyors, egyszerű kivitelezés
  • Modern, esztétikus külső
  • Energiatakarékos, költséghatékony megoldás
  • Egyedi méretben is kivitelezhető
  • Készletről megvásárolható
  • Ipari, kereskedelmi és családi területen is jól funkcionál
  • Többféle vastagságban kapható
  • A legszigorúbb hőtechnikai és tűzvédelmi feltételeknek is megfelel
Szendvicspanel
Mecsek Lemez

A szendvicspanel fajtái

Szendvicspanel

Szendvicspanel oldalfalra

Épületek oldalfalainak építéséhez

Szendvicspanel tetőre Pécs

Szendvicspanel tetőre

Épületek fedésére

Szendvicspanel árak

  • RAL9002 (fehér) színben
  • Kizárólag 6000 mm és 7500 mm-ben kapható!
Mecsek Lemez

Mindenekelőtt nézzük meg, hogy mi is az a szendvicspanel?

Rövid megfogalmazásban a szendvicspanel egy kiváló hőszigetelő. Már önmagában ez a rövid válasz is arra sarkallhat bárkit, hogy érdemes beépíteni, hiszen egy téli fűtésszámla kifizetése egyre nagyobb fejfájást jelent mindenkinek, legyen az cég vagy magánszemély.
De hát szigetelőanyagból van választék bőven, miért a szendvicspanel?
Tény, hogy az utóbbi években a legjobb és legmegbízhatóbb építési technológia lett. Ezzel együtt az egyik legkorszerűbb technológiaként is említhetjük. Ezt köszönheti egyrészt a funkcionalitásnak és kiemelkedő esztétikai tulajdonságának. Másrészt annak, hogy valóban kiváló hőszigetelő, magas és rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé. Legyen az ipari vagy mezőgazdasági könnyűszerkezetes épület, vagy egy családi ház tetőszerkezete, a szendvicspanel jelenti a legjobb megoldást.
A fűtésszámla csökkentéséről már beszéltünk, de ezen túlmenően néhány szót ejtenünk kell a nyári kánikuláról is. Ugye a hőszigetelés az nem csupán a hideget nem engedi be, és a meleget bent tartja, de a nyári hőségben megvéd a belső terek felmelegedésétől is. Ezáltal a hűtésre fordított energia is csökkenhet.

Mecsek Lemez

Minden területen jó választás a szendvicspanel az építkezéshez?

Igen. Az előzőekben már tettünk erre utalást. Ugyan a szendvicspanel elsősorban ipari jellegű, acélszerkezetes épületek külső és belső térelhatárolására, szigetelésére szolgál, de egyre inkább kedvelt kivitelezési megoldás a kerti fészerek, garázsok építésénél is.
Anyaga 3 rétegből épül fel. Ez a külső és belső acél fegyverzet, középen pedig hőszigetelő maggal rendelkezik.
Elsősorban ipari és kereskedelmi területen használják, ezért fontos szempont, hogy a végeredmény mennyire költséghatékony és energiatakarékos. Az egyes típusok éppen ezért a legszigorúbb hőtechnikai feltételeknek is megfelelnek, felhasználásuk gazdaságos fenntartást biztosít a megrendelők számára. Az épületek külseje modern és esztétikus, a panelek eltérő vastagságú hőszigetelő maggal is elérhetőek, akár egyedi méretekben is. Kivitelezése gyors, egyszerű, ez által költségtakarékos. A panelek precíz egymáshoz illesztése homogén felület kialakítását teszi lehetővé.
Összegezve tehát a kérdésre a válasz, hogy egyértelműen mind az ipari, mind a magáncélú felhasználás során jó választás.

Mecsek Lemez

Miért olyan egyszerű beépíteni őket?

A szendvicspanelek önhordó szerkezetek. Ez azt jelenti, hogy nem igényelnek saját alapozást, mint például egy hagyományos téglafal. Ami szükséges, az egy acélból, fából vagy vasbetonból készült fogadó vázszerkezet. Ezekre csavarokkal lehet rögzíteni a paneleket. A panelek súlya elenyésző, ezért akár régi épületek felújítására is alkalmasak. Az sem igényel különösebb változtatást. A régi szerkezetek helyére is könnyedén beépíthetőek, így abban az esetben is megfelelő választás, ha csupán egy tetőfelújításban gondolkozunk.

Mecsek Lemez

A hőszigetelés mellett kiváló tulajdonságuk a tartósság

De miért is? Nos, a szendvicspanel lemezburkolata általában egy műanyag bevonattal ellátott, horganyzott acéllemez. Ez a kialakítási mód ellenállóvá teszi a felületet a korrózióval, az időjárás viszontagságaival és bizonyos agresszív anyagokkal szemben. A szendvicspanel bevonatainak több típusa is lehet, hogy melyiket alkalmazzák, az az igénybevételtől függ. Ez lehet poliészter, PVDF vagy élelmiszerbiztonsági szempontból fontos a Foodsafe bevonat.